De Pijngrens

Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie

Het doel

In Amerika is er een opioïdenepidemie losgebarsten met meer dan een half miljoen doden. Daar zijn de afgelopen jaren talloze boeken en documentaires over gemaakt. Wat veel mensen niet weten, is dat we hier in Nederland ook te maken hebben met allerlei problemen rondom opioïden. Ondanks alle maatregelen werden in 2020 een miljoen opioïden voorgeschreven en is het langdurig gebruik in Nederland de afgelopen jaren flink toegenomen. De Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie wil kennis en bewustzijn over deze zware pijnstillers vergroten.

De uitwerking

De Pijngrens is een serie van 6 afleveringen waarin Malou van der Starre samen met huisartsen, anesthesiologen, gebruikers en historici naar dit opioïdenprobleem kijkt. Zijn opioïden noodzakelijk? Wat zijn de risico’s zoals verslaving en overdosis? Welke zorgprofessionals en instanties spelen hier een rol in? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat we in Nederland verstandig met opioïden blijven omgaan?

Door de diepgaande interviews en verhalen van experts en gebruikers heeft 'De Pijngrens' een krachtig journalistiek inzicht geboden in het opioïdenlandschap van Nederland.

Het resultaat

De podcast heeft met een uitluisterpercentage van 76,6% bijgedragen aan een groter bewustzijn rondom het gebruik van opioïden in Nederland. Met PR voor de podcast een bereik gerealiseerd van meer dan 200.000 impressies, onder andere in &C Magazine en op medischcontact.nl.

Voor De Pijngrens van Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie deden wij productie, redactie, creatie, audiodesign en strategie
00:00
00:00

Ludmilla

Eigen productie i.s.m. NTR / NPO Luister

Het geheim van het Meisje met de parel

Nationale-Nederlanden
🏆  Winnaar - CMTA Award 2023 & Sponsorring 2023

Frauderen. Zo werkt het!

Nederlandse Vereniging van Banken
🏆  Winnaar - SAN Accenten 2023

Werken aan groei

Indeed

The Upper Hand

IMC Trading

De Oversteek

Eigen productie
🏆  Winnaar: Dutch Podcast Award Zakelijk 2019

Stibbe Legal Insights

Stibbe