De Oversteek

Eigen productie

Het doel

De Oversteek is een podcast die zich richt op ondernemen in de Verenigde Staten, ondersteund door gerenommeerde organisaties zoals TABS (gespecialiseerd in trans-Atlantische bedrijfsstrategieën), RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), het Consulaat Generaal in Miami, en de advocaten van FisherBroyles. Deze partners dragen bij aan de podcast met als doel zich te profileren als de ideale partners voor ondernemers die interesse hebben om zaken te doen in Amerika of hun zakelijke activiteiten daar uit te breiden.

De uitwerking

In ‘De Oversteek’ verkent Koos Tervooren de avonturen en uitdagingen van ondernemen in de VS door de lens van Nederlandse ondernemers die deze stap al hebben gezet. Verdeeld over drie seizoenen, biedt de podcast een grondige verkenning van diverse thema's:

  • Seizoen 1: Bevat een breed spectrum van onderwerpen, van verkoopstrategieën en juridische geschillen tot aspecten van werkgeverschap en belastingkwesties in de VS.
  • Seizoen 2: Richt zich op het zuiden van de VS en de aantrekkelijkheid van deze regio voor ondernemers, inclusief verslag van de grootste techbeurs in Las Vegas.
  • Seizoen 3: Analyseert de trend waarbij bedrijven New York verlaten om zich te vestigen aan de Pacifische kust ('The Pacific'), op zoek naar nieuwe groeimogelijkheden.

Het resultaat

De podcast heeft meer dan 14.000 downloads weten te bereiken met een uitluisterpercentage van 75%, wat wijst op een diepe betrokkenheid en interesse van de luisteraars. Met PR voor de podcast een bereik gerealiseerd van meer dan 6.750.000 impressies (onder andere via De ondernemer en M/T Sprout)

Voor De Oversteek van Eigen productie deden wij Strategie, Creatie, Redactie, Productie, Audiodesign en Distributie
00:00
De Oversteek - Trailer
00:00

Ludmilla

Eigen productie i.s.m. NTR / NPO Luister

Het geheim van het Meisje met de parel

Nationale-Nederlanden
🏆  Winnaar: CMTA Content Marketing Awards 2023

Frauderen. Zo werkt het!

Nederlandse Vereniging van Banken
🏆  Genomineerd - SAN Accenten 2023

Werken aan groei

Indeed

The Upper Hand

IMC Trading

De Pijngrens

Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie

Stibbe Legal Insights

Stibbe