Frauderen. Zo werkt het!

Nederlandse Vereniging van Banken

Het doel

De podcast ‘Frauderen! Zo werkt het’ is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). De podcast is onderdeel van de bewustwordingscampagne rond fraude met als doel om Nederlanders bewust te maken van hoe fraude werkt en hoe je je ertegen kunt beschermen.

De uitwerking

De podcast ‘Frauderen! Zo werkt het’ is een 7-delige serie waarin presentator Daan Nieber in de huid kruipt van fraudeurs om te onthullen hoe zij te werk gaan. Door gesprekken te voeren met journalisten, slachtoffers, fraude-experts, en cybercrimespecialisten, biedt de serie een diepgaande blik op verschillende fraudetechnieken.

Onderwerpen variëren van het witwassen van zwart geld en het oplichten van mensen via neppe cryptomunten tot het misleiden van slachtoffers via internetdating. De keuze voor onderwerpen was een zorgvuldig proces waarbij we hebben gekeken naar de actualiteit en expertadviezen. Deze aanpak garandeert dat de content niet alleen informatief is, maar ook direct inspeelt op de huidige fraudeproblematiek.

De resultaten

Met meer dan 30.000 luisteraars en een gemiddeld uitluisterpercentage van 78% heeft de podcast zijn doel bereikt: het vergroten van het bewustzijn en bieden van de tools om fraude te herkennen en voorkomen. De toekenning van de SAN Accenten 2023 (Dienstverlening Financieel) onderstreept de impact en waardering van de podcast.

Cijfers

Meer dan 30.000 downloads
Een uitluisterpercentage van meer dan 78%
Winnaar SAN Accenten 2023

Voor Frauderen. Zo werkt het! van Nederlandse Vereniging van Banken deden wij productie, redactie, creatie en audiodesign
00:00
Trailer Frauderen. Zo werkt het!
00:00

Ludmilla

Eigen productie i.s.m. NTR / NPO Luister

Het geheim van het Meisje met de parel

Nationale-Nederlanden
🏆  Winnaar - CMTA Award 2023 & Sponsorring 2023

Werken aan groei

Indeed

The Upper Hand

IMC Trading

De Pijngrens

Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie

De Oversteek

Eigen productie
🏆  Winnaar: Dutch Podcast Award Zakelijk 2019

Stibbe Legal Insights

Stibbe