Microphone Media

Bij Microphone Media geloven we in het geluid dat gehoord moet worden. Daarom helpen wij merken en organisaties met het maken van relevante podcasts die impact maken. Meer over ons →

Podcasts

De Nieuwe Mobielen

ANWB

De Nieuwe Mobielen is een podcastserie over de toekomst van mobiliteit. Het is geen wilde voorspelling dat we ons over 10 jaar anders van A naar B verplaatsen, maar hoe spelen data en connectiviteit daar een rol in? Welke verschil gaat MaaS (Mobility as a Service) maken? In drie afleveringen stelt presentatrice Annette van Soest die vragen aan hoofdrolspelers in de mobiliteitssector.

Voor De Nieuwe Mobielen van ANWB deden wij Strategie, Creatie, Redactie en Productie

Niets is zo beeldend als geluid. Ons algoritme kiest net als luisteraars een eigen beeld bij wat 'ie hoort.

00:00
#1 Stappen we over 10 jaar nog net zo vanzelfsprekend in de auto als nu?
00:00

Afhaalpunt

Bol.com

Afhaalpunt is dé podcast voor e-commerce ondernemers. In elke aflevering hoor je de verhalen van ondernemers en experts over online verkopen. Onder deze serie valt ook 'Afhaalpunt in crisistijd', waarin je hoort hoe ondernemers online oplossingen vinden om de coronacrisis te overleven.

Voor Afhaalpunt van Bol.com deden wij Strategie, Creatie, Redactie en Productie

Niets is zo beeldend als geluid. Ons algoritme kiest net als luisteraars een eigen beeld bij wat 'ie hoort.

00:00
Afhaalpunt in crisistijd #4 - Snel je assortiment aanpassen
00:00

Werkstress de baas

Arbo Unie

In de podcast Werkstress de baas gaat Jan van den Hoogen op zoek naar oplossingen en handvatten om werkstress tegen te gaan. Niet alleen bij jezelf, maar ook vooral bij collega’s en medewerkers. In elke aflevering Jan met experts uit het veld: van een GZ-psycholoog tot een bedrijfsarts. We kennen allemaal wel iemand die naar een van deze experts gaat. Maar wat wordt daar besproken? In andere woorden, een kijkje in de keuken.


Voor Werkstress de baas van Arbo Unie deden wij Strategie, Creatie, Redactie, Productie, Audiodesign en Distributie

Niets is zo beeldend als geluid. Ons algoritme kiest net als luisteraars een eigen beeld bij wat 'ie hoort.

00:00
Aflevering 1 - Werkstress bestaat helemaal niet
00:00

De wereld achter de cijfers

Nationale Nederlanden

In de interne kwartaalpodcast 'De wereld achter de cijfers' duiken we in de cijfers en trends die van toepassing zijn voor Schade & Inkomen. Elke aflevering worden de CEO en/of CFO geïnterviewd over de ontwikkelingen op de afdeling en in de branche.

Voor De wereld achter de cijfers van Nationale Nederlanden deden wij Creatie, Redactie en Productie

De Oversteek

Eigen productie
🏆  Winnaar: Dutch Podcast Award

De Oversteek is een award-winning podcastserie over zakendoen in de Verenigde Staten van Koos Tervooren van Microphone Media. in zeven podcasts hoor je alles over sales, belastingen, culturele verschillen, hoe het is om de baas te zijn, verzekeringen, you name it. Deze productie is gesponsord door Rabobank, Baker McKenzie, RSM Nederland en TABS.

Voor De Oversteek van Eigen productie deden wij Strategie, Creatie, Redactie, Productie, Audiodesign en Distributie

Niets is zo beeldend als geluid. Ons algoritme kiest net als luisteraars een eigen beeld bij wat 'ie hoort.

00:00
De Oversteek - Trailer
00:00

Wat we doen

Advies & strategie

Je wilt ‘iets’ met podcasts. Of je weet al precies hoe jouw podcast moet klinken, maar wil de puntjes op de i zetten. In beide gevallen kunnen wij je helpen. Samen gaan we aan de slag om een strategie te bedenken, zodat jouw podcast impact kan maken bij jouw doelgroep.

Creatie & redactie

Wij onderwerpen jouw verhaal aan een journalistieke blik, met als resultaat een creatief concept en origineel format. Wij doen het voorwerk en de research, ofwel de inhoudelijke redactie. Zo staat er aan het eind van het proces een ijzersterke podcast.

Productie

Opnames, montage en voice-over – wij nemen alle onderdelen uit het productieproces voor onze rekening, om jou te ontlasten. We draaien net zo lang aan de knoppen totdat jouw geluid is gefinetuned.

Audiodesign

Goede muziek luistert nauw. De ene podcast komt tot zijn recht met een subtiele muzikale intro, de ander met een bombastische ‘soundscape’. Samen met onze sounddesigners kunnen we muziek maken die jouw podcast naar een hoger niveau tilt.

Distributie

Wij zorgen ervoor dat jouw podcast te beluisteren is via Spotify, Apple en Google. Ook kunnen we je helpen met verspreiding via onze mediapartners. Met een uitgebreide data-analyse meten we vervolgens wie je bereikt en welke impact je maakt.

Workshops

Wil je zelf leren podcasten? Vraag ons naar een workshop op maat voor jouw organisatie. Ga je liever op je eigen tempo? Volg dan onze online cursus via www.podcastcursus.shop

Onze klanten

 • bol.com
 • Google
 • ANWB
 • NU.nl
 • SP
 • Arbo Unie
 • Nationale Nederlanden
 • Buitenlandse Zaken
 • PostNL
 • VGZ
 • Meer klanten →